Διακήρυξη

Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ
ΨΗΦΙΣΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
για τον Δήμο ΨΥΧΙΚΟΥ
Υποψήφιος Δήμαρχος ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ
& την Περιφέρεια Αττικής
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Θανάσης Παφίλης

Εργαζόμενε, αυτοαπασχολούμενε, άνεργε, νέα και νέε, συνταξιούχε,

Στο Δήμο Νέου Ψυχικού – Φιλοθέης – Ψυχικού στις εκλογές στις 7 Νοέμβρη ψήφισε το ψηφοδέλτιο της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ». Σε αυτό συμμετέχουν λαϊκές ριζοσπαστικές δυνάμεις που έχουν προσφέρει στο κίνημα και στηρίζεται από το ΚΚΕ.

Το αποτέλεσμα των εκλογών σε συνθήκες κρίσης του καπιταλισμού, να γίνει όπλο στον αγώνα του λαού, για να δυσκολευτούν ή και να αποτραπούν τα σφαγιαστικά μέτρα που παίρνονται. Να ανατραπεί η πολιτική υπέρ των μονοπωλίων που προωθούν Κυβέρνηση – Ευρωπαϊκή Ένωση – Ν.Δ. με αντεργατικά μέτρα διαρκείας, με το μνημόνιο, με τον «Καλλικράτη». Να ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής αντεπίθεσης μέχρι τη νίκη.

Ο νέος Δήμος προέκυψε από την αντιδραστική αναδιάρθρωση του «Καλλικράτη». Ο «Καλλικράτης» είναι μέρος της γενικευμένης επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα, και θα φέρει:

  • Νέα αύξηση της φορολογίας.
  • Χιλιάδες απολύσεις, νέες αντεργατικές αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα, γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας.
  • Μεταφορά στις Περιφέρειες και στους Δήμους της αρμοδιότητας του κράτους στην εκπαίδευση, στην Υγεία, στην Πρόνοια. Αυτό θα σημάνει μεγαλύτερη υποβάθμιση των κοινωνικών παροχών, κατακερματισμό του ενιαίου χαρακτήρα τους και τελικά διάλυση με μετακύλιση του κόστους λειτουργίας τους στο λαό. Θα οδηγήσει ακόμα και στο κλείσιμο σχολείων, Κέντρων Υγείας, νοσοκομείων.
  • Μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος με αλλαγές στη χρήση γης στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης» και ιδιωτικοποίηση των υποδομών.
  • Επιτάχυνση του εκτοπισμού των μικρομάγαζων και των μικρών επιχειρήσεων στη σκιά της επέκτασης των μονοπωλιακών ομίλων.

Σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», με το μνημόνιο, με τα νέα μέτρα που έρχονται, αυξήσεις σε ρεύμα, πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο, αυξήσεις στο Φ.Π.Α., οι υπόλοιπες παρατάξεις τι λένε;

Στα προγράμματά τους βλέπουμε να ασχολούνται με άλλα πράγματα. Υπερτονίζουν το ότι είναι ακομμάτιστοι, ή πολυσυλλεκτικοί και πολυκομματικοί, όλοι δηλώνουν «έμπειροι» και έτοιμη να υπερασπιστούν το πράσινο, την κηπούπολη, την ασφάλεια των κατοίκων.

Όλοι τους παραδέχονται ότι «βρέχει», αλλά προσπαθούν να μας πείσουν ότι το πρόβλημα είναι η «ομπρέλα» και άρα θα πρέπει να διαλέξουμε τον τύπο της ομπρέλας και όχι να αντιπαλέψουμε το πρόβλημα που είναι η βροχή των αντιλαϊκών μέτρων. Στηρίζουμε την ταξική σύνθεση του δήμου μας, καθώς εδώ μένουν αρκετοί από τους πλουσιότερους εκπροσώπους της αστικής τάξης, όμως ταυτόχρονα δίπλα μας μένουν χιλιάδες μισθωτοί, δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι διαβάζοντας τα προγράμματά τους αντιλαμβάνονται ότι τα συμφέροντά τους δεν εκφράζονται από αυτές τις παρατάξεις.

Οι πολιτικές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στο δήμο μας έχουν προχωρήσει σε συμμαχίες τις οποίες δύσκολα μπορεί ο απλός πολίτης να παρακολουθήσει. Αποδεικνύουν περίτρανα όμως ότι μπορούν να υπάρξουν πολλά σχήματα που να υπηρετήσουν την αντιλαϊκή  πολιτική. Στελέχη της Ν.Δ. με υποψήφιο δήμαρχο τον Ξυριδάκη συνεργάζονται με στελέχη του ΣΥΝ. Άλλα στελέχη της ΝΔ με υποψήφιο τον Χαροκόπο συνεργάζονται με το ΠΑΣΟΚ. Άλλοι υποστηρίζουν ότι καταθέτουν την κομματική τους ταυτότητα στο βωμό της «ανεξάρτητης τοπικής αυτοδιοίκησης» ενώ προέρχονται από την ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ (Καμάρας, Ράπτη Οικονομίδης κ.α), όλοι τους όμως γνωρίζουν ότι οι νέες δημοτικές αρχές δεν μπορούν ούτε είναι φυσικό να μείνουν ανεξάρτητες. Από την 01/01/2011 θα πρέπει να επιλέξουν, θα υπηρετήσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Μνημονίου, την πολιτική της Ε.Ε. που στηρίζεται και από την ΝΔ και το ΛΑΟΣ ή θα την αντιπαλέψουν.

Εμείς λέμε ότι αυτή η ποικιλία συμμαχιών και υποψηφίων είναι όχημα του ευρωμονόδρομου. Δεν αποτελεί κίνδυνο για το ΠΑΣΟΚ. Είναι δίχτυ εγκλωβισμού της δυσαρέσκειας που βοηθά την κυρίαρχη πολιτική, και άμεσα ή έμμεσα το ΠΑΣΟΚ. Χάλασέ τους το σχέδιο.

Η αποχή στις εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές δεν εμπόδισε να παρθούν αντιλαϊκά μέτρα.

Η αποχή δεν τιμώρησε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η αποχή αφαιρεί δυνάμεις από την μάχη.

Στις εκλογές πάρε πίσω την ψήφο που έδωσες στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ. Μην επιτρέψεις να εκμεταλλευτούν την ψήφο σου για να συνεχίσουν την αντεργατική επίθεση. Προσπέρασε τα δεκανίκια τους.

Μην διστάσεις. Γκρέμισε τα τείχη που ορθώνουν με τον αντικομμουνισμό, τις συκοφαντίες, τα ψέματα. Δες την αλήθεια. Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τελειωμό. Μην τους πιστεύεις. Έρχονται και άλλα μέτρα μετά τις εκλογές και με το επικαιροποιημένο μνημόνιο. Αν κάνεις το λάθος και τους εμπιστευτείς, θα το αξιοποιήσουν για να σε φορτώσουν νέα δεινά.

Καμία υποχώρηση στο όνομα της κρίσης.

Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Μέτρα:

  • · για την δωρεάν λαϊκή Υγεία και Πρόνοια
  • · για την μόρφωση του λαού και της νεολαίας
  • · για το φυσικό περιβάλλον, μάχη ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα που το επιβουλεύονται
  • · για δημόσια έργα κοινωνικών υποδομών
  • · για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά
  • · για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών

ΨΗΦΙΣΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Posted in Uncategorized | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διακήρυξη